Auckland

5 december 2014 - Auckland, Nieuw-Zeeland

Kia Ora!

Op onze eerste volledige dag in Nieuw-Zeeland kon een korte kennismaking met Auckland niet ontbreken, en zijn we dan maar volop de stad en haar bezienswaardigheden ingetrokken.

Ons gevoel na 24 uur Auckland: Auckland is Sydney in het klein. Dit is geen negatieve of een positieve opmerking, gewoon een vaststelling. Het central business district bestaat ook hier uit een aantal wolkenkrabbers van enkele banken, ook hier is een Sky Tower waar je een 360°-panorama hebt. De stad is ook gelegen aan de zee of een inham van de zee. Een andere vergelijking die hier zeker opgaat is het aantal Aziaten dat hier rondloopt: ruim 50% is van aziatische afkomst. Verder nog, als we nu uit puur hypothetisch oogpunt een korte semi-wetenschappelijke studie zouden uitvoeren met betrekking tot het aantal type-restaurants ten opzichte van de bevolking uit deze landen in de stad, dan zouden we hier tot toch wel zeer extreme resultaten kunnen komen. Vermoedelijk is pakweg de verhouding van Koreaanse restaurants t.o.v. het aantal Koreanen ongeveer 1:1. Dagelijkse “komen eten”-situaties vormen hier dan waarschijnlijk ook onontbeerlijk om toch wat uit de kosten te komen. We vermoeden dat elke inwonende Koreaan hier zijn eigen restaurant heeft.

 

Op onze tocht zijn we op een uitgestorven vulkaan terecht gekomen met een prachtig zicht op de stad en hebben we geluncht aan het war memorial museum, alwaar we ook een mooi kleurtje opgedaan hebben. Hadden we daar toch even over het hoofd gezien dat we van de winter rechtstreeks naar de zomer gekomen zijn, en dat ons lichaam niet direct voorzien was op het aanwezig niveau aan UV-straling. Lees: Klaas is een tomaat, Kristof een kreeft. Waarmee we nu ook reeds hebben aangegeven dat het weer voorlopig zeer aangenaam is: 20 graden, briesje, zonnig,... bij jullie?

 

In de namiddag kwamen we terecht op een bowling-veld, jullie weten wel, met de niet-symmetrisch afgeronde bollen die in een boog gerold worden naar een wit balletje, op zo een 25 meter afstand. Na nog geen 5 seconden kwam er één van de spelers plots op ons af en duwde bij wijze van spreken die bal letterlijk in onze handen om ook eens mee te bowlen. Ondanks het grotere intrinsieke talent van Kristof voor deze bejaardensport, werd de meest professioneel-uitziende foto toch van Klaas genomen. All credits to Detavernier! Ik weet alleszins wat gedaan eens ik op pensioen ben – als mijn balgevoel tegen dan tenminste nog even goed is als nu...

 

Na het verkwikkende terrasje (met alweer veel te duur bier, wat is dat toch in Oceanië???) is het ondertussen alweer tijd om een etablissement op te gaan zoeken. Gisteren fish & chips, benieuwd wat het vandaag wordt.

Foto’s

14 Reacties

 1. Wannes:
  5 december 2014
  Beste tomaat en kreeft, jullie maken ons nu al jaloers met die heerlijke verhalen over het hippe Auckland! Geniet van de stad en doe de groeten aan jullie Aziatische vrienden... Hier overigens ook 2.0 graden ;-)
 2. Frederic:
  5 december 2014
  Gegroet K-K
  Hier in Ieper gaan we los over Brugge, want we halen vlot de vier graden vandaag! Ronduit fantastisch dus. Blijven posten, zodat we deze donkere dagen door kunnen raken!
 3. Elien:
  5 december 2014
  heb de tekst toch eens 3 maal moeten lezen op mijn nuchtere maag, maar desalniettemin geniet ervan en stuur wat zonnestralen richting Merendree op, we kunnen ze hier gebruiken ...
 4. Thuis:
  5 december 2014
  "kreeft met tomaat"...zou een schitterend gerecht op de de kerstdagen kunnen zijn. SOS Piet wordt bij deze wellicht op een ideetje gebracht. En direct in competitie treden met de grote bowlingploegen! wij kunnen daar slechts een beetje afgunstig bij zijn. ik heb vandaag gewerkt! geniet maar verder en hou ons verder op de hoogte van de avonturen van Babbel en Knabbel.
  papa
 5. Tante kaatje:
  5 december 2014
  De 'De Meester'tjes gaan er op uit vanavond.
  Op het menu staat vanavond rode poon.
  Om in de juiste kleur te blijven.
  Geniet van jullie avontuur.
  We kijken uit naar jullie verslagen.
 6. De buren:
  5 december 2014
  Ziet er weer veelbelovend uit. Geniet ervan.
  Wij zullen wel op mama en papa passen :-)
 7. Piet dm:
  6 december 2014
  spijtig dat we nog niet konden genieten van de kreeft en de tomaat! Ondertussen Wannes en Freia gespot aan de Decathlon op zoek achter een (apres-)skipakske. Hopelijk weet hij in maart dat sneeuw en zon ook voor een tomaat met kreeft effect kan zorgen!
 8. Tessa dumortier:
  7 december 2014
  SUPER allemaal hé...
  Enne jaloers hier .... :) Wij maar werken en werken of wat had je anders gedacht...
 9. Jay Queue:
  8 december 2014
  Klaas,
  Je koersfiets weent tranen met tuiten. De enige manier om hem te kalmeren is iets met dat soepapke doen. Maar geen paniek, je kunt op je beide oren slapen ginder. Geniet er maar van!
 10. Carine Callewaert:
  9 december 2014
  Hoi Klaasje,

  Je eventjes gemist op het werk. Blij te horen dat alles goed gaat met jullie. Het weer bij ons is schitterend. Lage temperaturen;;; maar standvastig en regen, regen, en nog eens regen.
  Dus ik trek er ook opuit...
  Ik volg je wel vanuit Lanzarote. Daar ook een 20-tal graden....
  Dus ik kan niet meer jaloers zijn.
  Geniet maar van jullie reis en laat ons maar veeeeeel weten.
 11. Katrien:
  15 december 2014
  Ik wil nieuwe verhaaltjes bij de foto's :-) Enneuh, zijn alle lange broeken alweer op? Alpine crossing in korte broek, br!
  Jullie zien er alleszins relax uit, houden zo!
 12. Kristof:
  16 december 2014
  @Katrien: helaas voor jullie is het schrijven van verhaaltjes geen hoofdbezigheid voor ons :-)
  Lange broeken zijn overigens zwaar overschat, die gingen trouwens toch nat geworden zijn en vooral een last geworden zijn ipv een zegen...
 13. Luigiana:
  16 december 2014
  Miss you !
 14. Gerard en agnes:
  18 december 2014
  Hey Klaas en compagnon!
  wij blijven ook een beetje op de hoogte van jullie exploten en vinden dat keitof, natuurlijk...het thuisfront is bezig met de kerstdagen voor te bereiden en vermoeden dat jullie nog ver voor jullie kunnen plannen tot volgend jaar hé?
  de jaarlijkse wensen blijven dus: "geniet van een gezonde ontspanning gelijk waar over de wereld", tot een ander jaartje hé!met de klassieke vlamingdamse groetjes...